Naar boven popol.eu Mijn YouTube kanaal Link ruil service Contact In English

Lekker eten in N-Frankrijk

Le Nord & Pas de Calais

Welkom op deze infopaginas over Frankrijk, die voornamelijk over de departementen 59 en 62, respectievelijk "NORD" en "PAS DE CALAIS" gaan. Deze website heeft geen commerciële bedoelingen en wordt niet gesponsord. Ondergetekende woont in België, nabij de Franse grens en wil met deze pagina's zijn ervaringen bij de Franse buren met u delen.

Deze pagina's kregen in april 2018 een opfrisbeurt, de layout werd aangepast voor mobiel en tablet en het donkerblauw maakte plaats voor een moderner en minder somber lavendelblauw. Iedere pagina kreeg een extra brede panoramafoto bovenaan, alle zelf gefotografeerd tussen de Belgisch-Franse grens en het noorden van Normandië, wat slechts 250km uit mekaar ligt. Hier bovenaan de jachthaven van Duinkerke.

Het merendeel van de besproken restaurants en winkels ligt nabij de Franse noordkust. Ideaal ook voor mensen die op vakantie zijn aan de Belgische kust, en voor wie het daar te druk (en te duur) wordt: waarom niet even verpozing zoeken 'over de schreve'. Boulogne-sur-Mer ligt bijvoorbeeld slechts op 100 kilometer van de grens, op amper een uurtje rijden!

Aangezien Frankrijk wereldberoemd is om zijn gastronomie, gaat het merendeel van de informatie over restaurants en kleinhandelaars waar je lekker  uit eten kan gaan, of waar je streekproducten kunt aanschaffen. Bij de meeste besprekingen vind je ook wat uitleg over de stad of streek.

Alle besproken handelszaken werden door mij persoonlijk bezocht, je vindt hier dus enkel  informatie uit eerste hand. Uiteraard houdt dit ook in dat de besprekingen vanuit mijn persoonlijke smaak zijn geschreven. Wie bijvoorbeeld vies is van in hun geheel, met kop en vinnen gefrituurde visjes, zal zeker niet mijn mening delen betreffende " friture d' éperlans". De gustibus et coloribus non est disputandum...

Smaken mogen dan verschillen, de aangehaalde restaurants en handelszaken zijn zeker een bezoekje waard en bieden alle een uitstekende prijs-kwaliteit. Waar mogelijk wordt er verwezen naar de website van de besproken etablissementen en steeds vermelden we het adres, soms met telefoonnummer indien er geen internetlocatie bekend is.

Hoewel een GPS een aardig hulpmiddel is om de korste weg te vinden, is het vaak veel leuker om op voorhand op een goede kaart te kijken om je reisroute uit te stippelen.  Zie ook het item "REISTIPS" in het keuzemenu. Bij diezelfde reistips vind je ook informatie voor de LPG-rijder.

Wie vanuit Vlaanderen over de E40 gereden komt, die kan vanaf de grensovergang in Adinkerke (De Panne) -bekend van Plopsaland- zonder tol te betalen tot in Boulogne-sur-Mer rijden. Pas voorbij Boulogne (afrit 29) dien je te betalen op de snelweg die verder richting Normandië leidt.

Gelieve een keuze te maken uit het menu, dat bij op desktop scherm links vertoond wordt en op kleinere schermen uiters rechtsboven. Je kan ook onderaan de pagina naar een andere bladzijde gaan. En indien je fan bent van de Noordfranse keuken, bookmark dan deze pagina, de recensies zullen nog toenemen, naargelang wij geld en tijd hebben om voor jou te gaan 'voorproeven'.

PoPoL wenst je alvast een" smakelijk lezen" toe ;-)

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10