Naar boven popol.eu Mijn YouTube kanaal Link ruil service Contact In English

Lekker eten in N-Frankrijk

Fast Food Restaurants

Wie naar Frankrijk reist zou maar goed gek zijn om zich daar de gastronomische lekkerijen aan de neus te laten voorbijgaan en op zoek te gaan naar een vette hap. In het algemeen kun je met wat uitkijken 's middags (haast) even goedkoop eten in een (baan-)restaurant of Brasserie dan bij een hamburgerketen. En in ieder geval eet je dan gezonder en lekkerder.

Heb je zin in een ietwat andere hamburger, dan kun je ook uitkijken naar de typische restaurants van de keten "Buffalo Grill"., die bovendien heel de dag open zijn, tot 's avonds laat.

Bufallo Grill

Deze restaurants zijn allemaal in dezelfde "cowboy en indiaan" stijl opgebouwd en hebben alle dezelfde menukaart, die je ook op het internet kunt raadplegen. Daar vind je trouwens ook de adressen terug. De aankleding van de restaurants van de Buffalo Grill is ook allemaal gelijkaardig, met veel donkerrood namaak leer en foto's, versieringen en artefacten die je  in de Far West sfeer brengen.

Bij Buffalo Grill krijg je steeds een salade gratis, en het goedkoopste all-in menu waarbij je de keuze hebt uit drie hoofdgerechten en een dessert OF een drankje, heet momenteel (2018) "Hold Up" en kost amper €7,95. Je kunt zelfs een glaasje wijn vragen voor dit luttele bedrag!

Buffalo Grill doet zijn naam alle eer aan met enkele schotels met Bisonvlees, maar ook aan de vegetarier werd gedacht, en de allerkleinsten eten er voor €4,95.

"Bleu, saignant, à point, bien cuit" = rauw met een korstje, roze, medium en doorbakken.

Bij Buffalo Grill kunt je dus even goedkoop, maar lekkerder en gezonder eten dan bij een hamburgertent. En zelfs voor een hamburger wordt er gevraagd hoe gaar je je vlees wil, en als je gehaast bent moet je dit bij de bestelling zeggen, dan krijgt jouw bestelling voorrang!

Website Buffalo Grill

Nog een restaurantketen waar je voor minder dan tien euro per persoon kunt uit eten gaan is die van FLUNCH. Een menu du jour kost er namelijk €9,99 en daarvoor krijg je "wat de pot schaft": een vleesgerecht met groenten én een drankje. Ook een stuk gezonder dan bij de hamburgerboer of het frietkraam.

De resto's van FLUNCH bevinden zich meestal in een koopcentrum van een supermarktketen. De openingstijden zijn dezelfde als van de bijhorende supermarkt, meestal tot 20.00u, soms tot 22.00u.

Mer info op de website van FLUNCH.

Meestal is er bij zo'n "hypermarché" ook een standje van een bakkerijketen en heel vaak is er ook een filiaal van Pizza Paï, waar je een (stuk) pizza kunt opeten of meenemen.

Website PIZZA PAÏ.

En wie toch liever zijn vertrouwde Big Mac achterover werkt, kan de adressen van de hamburgertenten op voorhand opzoeken via internet. Zowe McDonald (in Franse spreektaal afgekort tot "MacDo") en Burger King hebben een aantal eethuizen in Le Nord en Pas de Calais. En sinds kort kunnen ook de liefhebbers van een snelle kip aan hun trekken komen, bij het KFC restaurant in Calais.
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10