Naar boven popol.eu Mijn YouTube kanaal Link ruil service Contact In English

Lekker eten in N-Frankrijk

Restaurant La Marie Galante

62164 Audresselles


Hoe begin je aan een recentie als je niet over genoeg superlatieven beschikt? Dat is de vraag die bij me opkwam, na ons bezoek aan het piepkleine restaurantje "La Marie Galante".

Kort samengevat, "en bref" zoals de Fransen zeggen, komt het hier op neer: heb je zin in superverse zeevruchten, dan moét je hier een keer komen eten.

Wie hier komt tafelen wordt met alle égards behandeld. De bediening laat niets te wensen over: tot driemaal toe kwam men onze leeg gemaakte schelpen ophalen, er werd gevraagd of alles naar wens was en dat was het!

De jarenlange ervaring uit zich in kleine details, zoals een potje heet water, met daarbij iets wat op een knoop leek, maar eenmaal in aanraking met het water veranderde in een doekje om de smurrie van je handen te wissen.

De keerzijde van dit alles is dat je hier op voorhand moet reserveren. Wij gingen op een werkdag in April, maakten een wandelingetje langs het rotsstrand (panorama foto bovenaan)  en genoten nadien van wat de zee aan lekkers te bieden heeft, dankzij de uitmuntende keuken van "La Marie Galante".

Fruits de Mer

Op een vol terras bestelden we een "menu 'Ch'ti", dat bestond uit een grote protie mosselen, bereid naar keuze, met daarbij een halve liter pilsbier. Prijs: €18. Mijn gezellin verkoos een "plateau fruits de mer" van €38. We kozen voor "moules façons Picardie", mosselen met room en champignons, vergezeld van frietjes. De  plateau was flink gevuld met oesters, een halve krab, langoustines (Noorse kreeftjes), bulots (wulken), grijze en roze garnalen. Dit alles geserveerd met  mayonaise, cocktail saus, vinaigrette en een arsenaal aan hulpstukken om de zeevruchten mee te lijf te gaan. Mijn tafelgenote kreeg zelfs een slabbetje, om haar jurk niet te bevuilen..

"La Marie Galante is ab-so-luut de moeite waard!

Restaurant "La Marie Galante"

Google Maps Details
Open Google Maps Restaurant "La Marie Galante"
173 Rue Edouard Quenu
62164 Audresselles


Nu mobiel bellen


Open website http://la-marie-galante.business.site

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10