Naar boven popol.eu Mijn YouTube kanaal Link ruil service Contact In English

Lekker eten in N-Frankrijk

Bar "Sucré-Salé"

59140 Dunkerque (Malo-les-Bains)

De voornaamste badplaats van Duinkerke heet Malo-les-Bains, (niet te verwarren met Saint-Malo dat in Bretagne ligt). In Malo-les-Bains is ook het Kursaal van Duinkerke gelegen. Hier worden vaak beurzen en tentoonstellingen gehouden. Het Kursaal ligt pal op de zeedijk.

In de onmiddellijke nabijheid van het Kursaal vind je ook een heleboel eethuizen en drankgelegenheden. Een aantal daarvan zijn ook op de zeedijk gelegen. Parkeerplaats vind je eveneens in de buurt, al is het er soms erg druk, wanneer er een event in het Kursaal plaats vindt.

Vanaf dit strand werd in 1940 Operatie Dynamo uitgevoerd, waarbij meer dan driehonderdduizend (!) Britse militairen met allerlei boten een scheepjes geëvacueerd werden, tegen de oprukkende Duitse overmacht. Een aantal van die schepen verging, de restanten er van komen van hier tot aan Bray-Dunes bij eb nog altijd bloot te liggen. De panoramische foto bovenaan is daar een voorbeeld van.

sucre sale

Wij trokken naar "Bar Sucré-Salé" voor een snelle hap, en kozen voor een "sandwich Le Port". Dit is een belegd broodje, bestaande uit een baguette van zo'n 25cm lang, met daarin ham, sla, tomaat en mayonaise. De prijs voor al dit lekkers bedraagt een modale €3,20.

In de "Bar Sucré-Salé" kun je naast belegde broodjes ook wafels, pannenkoeken en ijsjes eten. Het is er kraaknet en de bediening is er snel en vriendeljik. Het bestelde broodje was flink belegd, met twee sneetjes gekookte ham, een heleboel frisse sla, drie schijfjes tomaat en net voldoende mayonaise. Jammer genoeg kwam de baguette niet van de warme bakker, maar was van het soort dat men zelf dient af te bakken. Een begrijpelijke keuze van de uitbater van Bar Sucré-Salé, zo is hij niet afhankelijk van een bepaalde bakkerij, maar het gaat wel ten koste van de smaak.

Voor wie in Duinkerke een broodje, milkshake (dertig smaken!), ijsje, wafel of pannenkoek wil eten voor weinig geld, is Bar Sucré-Salé een aan te bevelen adres.

Bar "Sucré Salé"

Google Maps Details
Open Google Maps Bar "Sucré Salé"
1 Digue des Alliés
59140 Dunkerque


Nu mobiel bellen


Open website http://sucre-sale-dunkerque.zenchef.com

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10